Simptomi karcinoma dojke koji se ne smeju prevideti

Simptomi karcinoma dojke koje se ne smete prevideti su:

1.       Koža dojke topla na dodir.

Ukoliko je kkoža dojke stalno topla na dodir, to nekada može biti simptom inflamatornog karcinoma dojke, opasnog, ali na sreću retkog oblika karcinoma.

2.       Ravna ili uvučena bradavica.

Takođe može ukazivati na prisustvo maligniteta. Ovde se ne ubraja uvučena bradavica koja postoji od rođenja. Ukoliko dođe do uvlačenja prethodno normalno postavljene bradavice, to je alarm koji ne bi trebalo ignorisati.

3.       Svrab kože dojke.

Svrab kože dojke ili bradavice može biti simptom maligniteta. Ako imate ovaj simptom, obratite se Vašem lekaru.

4.       Koža dojke izgleda pomorandžine kore.

Ukoliko primetite promenu izgleda kože koja okružuje bradavicu, a podseća na kožu sa celulitom, preporučljivo je da konsultujete Vašeg lekara u vezi sa ovim simptomom. Koža izgleda pomorandžne kore može biti znak karcinoma.

5.       Otok dojki koji se ne menja u zavisnosti od faze menstrualnog ciklusa.

Normalno, postoje ciklične promene u tkivu dojke, u zavisnosi od faze menstrualnog ciklusa. Ako su dojke stalno otečene, trebalo bi da se konsultujete sa lekarom.

6.   Crvenilo kože dojke.

Koža sa crvenim flekama ili osipom, trebalo bi da se isprati odgovarajućim dijagnostičkim procedurama. Ove promene mogu biti znak prisustva inflamatornog karcinoma dojke. Ovaj tip karcinoma se često ne detektuje mamografijom ili samopregledom dojke.

Primed 13 Forte formula za jačanje imunološkog sistema

antikarcionm-primed13-forte

Primed 13 Forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.