Nespecifični simptomi karcinoma želuca.

Karcinom želuca je u najranijoj fazi nastanka teško otkriti jer ne uzrokuje posebne simptome, a kad se i pojave, mogu biti nespecifični. U oko 25% slučajeva, to su tegobe slične onima kod bolesnika koji pate od ulkusne bolesti dok će se u kasnijoj fazi razvoja bolesti pojaviti neki drugi simptomi poput:
 
1. lošeg apetita,
 
2. gubitka težine – uglavnom zbog smanjenog unosa hrane,
 
3. boli u trbuhu – obično na području iznad pupka,
 
4. osjećaja sitosti – ponekad već i nakon nekoliko zalogaja,
 
5. gorušica i/ili loše probave,
 
6. mučnine,
 
7. povraćanja – koje može ili ne mora sadržavati krv,
 
8. osećaja i pojave nadutosti nakon obroka.
 
Povećanom riziku od nastanka karcinoma želuca izloženi su pušači i alkoholičari, te osobe koje pate od neke bolesti želuca kao što su atrofični gastritis, perniciozna anemija, polipi te kao i infekcija bakterijom Helicobacter pylori. Ishrana bogata dimljenom, soljenom ili ukiseljenom hranom se takođe smatra faktorom rizika.
 
Karcinom želuca se u gotovo dvostruko većem broju javlja kod muškaraca nego kod žena dok su i osobe koje imaju krvnu grupu A sklonije razvoju ove bolesti. Radnici koji rade poslove vezane za proizvodnju i obradu uglja, metala, gume i sličnim industrijskim granama se takođe smatraju rizičnom grupom. Određeni nasledni genetski poremećaji koji uključuju difuzni tip karcinoma želuca (čini 20-30% slučajeva), Lynch sindrom i familijarnu adenomatoznupolipozu kao i mutacije gena BRCA1 ili BRCA2 kao i prethodno zabeleženi slučajevi karcinoma želuca u užoj porodici (roditelji, braća i sestre, deca) mogu biti činioci povećanog rizika za pojavu ove bolesti.
PRIMED 13 forte je prirodni preparat koji u svom sastavu sadrži med, kordiceps, šitake, reiši slomljene spore i jezgro kajsijine koštice.Preparat se preporučuje:
kod oslabljenog imuniteta
u prevenciji i tretmanu infektivnih i toksičnih oštećenja jetre, bubrega i drugih vitalnih organa
kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti
KAKO DELUJE PRIMED 13 FORTE
Aktivni sastojci preparata poboljšavaju opšte stanje organizma i ispoljavaju snažno imunomodulatorno, antioksidativno i protivupalno dejstvo. Direktno imunostimulativno, antioksidativno i antimikrobno dejstvo štite organizam od nastanka bolesti, a ukoliko je bolest prisutna, podstiču brži oporavak. U toku tretmana malignih bolesti, pružaju podršku imunološkom sistemu i štite zdrave ćelije od štetnog dejstva hemioterapije i terapije zračenjem.