Imunoterapija, nova nada za obolele od raka pluća!

Od raka pluća u Srbiji godišnje oboli gotovo 6.000 ljudi, a 4.600 umre. Po ovoj statistici Srbija je na drugom mestu u Evropi. Ono što zabrinjava je što je učestalost obolevanja od jednog od najtežih karcinoma, sa najlošijom prognozom, naročito kada se otkrije u odmakloj fazi, što se kod nas najčešće dešava, za 10 godina povećana čak 27 odsto.
Karcinom pluća je u Srbiji najčešći maligni tumor među muškarcima, a kod žena je treći po učestalosti uzrok obolevanja, drugi uzrok umiranja, posle raka dojke.
Najnovije epidemiološke studije potvrdile su da je duvan glavni krivac za čak 15 malignih bolesti – počev od raka pluća, grla, usne šupljine, bešike, bubrega, želuca, jednjaka, debelog creva, pa sve do karcinoma grlića materice. Zato i ne treba da čudi masovnovno obolevanje od malignih tumora, jer prema poslednjim podacima 35 odsto populacije u Srbiji puši.
Pušenje je glavni faktor rizika za nastanak raka pluća i ono je odgovorno za pojavu bolesti kod približno 90 odsto muškaraca i 80 odsto žena.
Oboleli od ove opake bolesti sada, ipak, imaju mnogo veće izglede za izlečenje nego, recimo, pre deceniju i po. Tada su šansu imali samo pacijenti kod kojih je bolest otkrivena u najranijoj fazi i koji su operisani.
U poslednjih 15 godina situacija se drastično menja pojavom molekularne-biološke terapije i najnovije imunološke terapije. Sa imunoterapijom u značajnom procentu beleže se odlični rezultati, kao što su dugotrajna delimična ili potpuna povlačenja metastatskih tumora. Tako se rak “prevodi” u hroničnu dugogodišnju bolest. Međutim, imunoterapija je do sada našim pacijentima bila dostupna samo kroz učešće u kliničkim studijama, iako se već daje u većini evropskih zemalja. Nadamo se da će ova grupa lekova, kao i drugi lekovi, uskoro biti dostupna preko zdravstvenog osiguranja.

Primed 13 forte je prirodan preparat, na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom semena kajsije.

PRIMED 13 Forte se preporučuje:

  • za jačanje imunološkog odgovora organizma
  • kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu teških bolesti.

Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastav preparata ima izraženo antioksidativno i zaštitno antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro koštice kajsije sadrži vitamin B17, i sa svoje strane doprinosi antikancerogenim osobinama preparata.