Rak grlića materice sprečite preventivnim pregledima!

Loša prevencija je jedan od osnovnih uzroka karcinoma grlića materice kod mladih žena. Tome doprinosi i glavni uzročnik HPV (humani papiloma virus) koji dugogodišnjom infekcijom često dovodi do pojave maligne bolesti. U 96 procenata slučajeva oboljevanja od karcinoma grlića materice pronađeni su visokorizični i srednje rizični tipovi HP virusa, što nas sa sigurnošću upućuje na to da je karcinom grlića materice seksualno prenosiva bolest, jer je za prenos HPV dovoljan jedan seksualni odnos bez zaštite. Podmukla simptomatologija i obolevanje mlađe populacije nameću dodatnu odgovornost u dijagnostici i lečenju.

Simptomi nisu specifični

Apsolutno atipični simptomi koje karcinom grlića materice ima mogu ukazivati i na neka druga oboljenja. Ono na šta svaka žena treba da obrati pažnju jesu: bol i nelagodnost prilikom odnosa i krvav trag nakon istog. Ozbiljniji simptomi poput obilnog krvarenja, bolova u krstima i otežanog mokrenja ukazuju na podmaklu fazu bolesti sa metastazama.

Faktori rizika

Rano stupanje u polne odnose, nezaštićeni seksualni odnosi sa novim ili nepoznatim partnerima i loš socijalno ekonomski status nose veliki rizik od oboljevanja.

Preventiva i preporuka

Prevencija karcinoma grlića materice sa bazira na ranom otkrivanju bolesti (redovni ginekološki pregledi,bar jednom godišnje). Potrebno je uraditi papa test i stručan kolposkopski pregled u kompletu, a nikako odvojeno. Na taj način mogu se lečiti rani znaci HPV infekcije.

fungiJak imunitet je ključan u prevenciji i borbi sa malignim bolestima. Ojačajte svoj imunitet na prirodan način uz prirodni preparat FUNGOVIT MR na bazi meda i medicinske gljive Reishi (Ganoderma lucidum). Pomenuta gljiva ima izražena antivirusna dejstva tako da je preparat Fungovit MR pogodan za primenu u toku hronične HPV infekcije. Ukoliko je imunitet oslabljen, Ganoderma blagotvorno deluje na poboljšanje efikasnosti ćelija imunološkog sistema u borbi protiv patogenih mikroorganizama. Preparat poseduje i antikancerogena svojstva, te se može koristiti kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti.

Primed 13 Forte je prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antioksidativno i zaštitno antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.