Hirurško lečenje raka prostate

OperacijaOsobe obolele od raka prostate imaju najbolje izglede preživljavanja ukoliko se leče operativnim zahvatom, odnosno odstranjivanjem ove žlezde, poručuju švajcarski stručnjaci sa Ženevskog univerziteta.

Terapije kod raka prostate

Osobe koje dobiju rak prostate u principu imaju nekoliko opcija – prva je da ne rade ništa što se naziva ‘budnim čekanjem’, budući da se ova vrsta raka nekad veoma sporo razvija.

Druga mogućnost je terapija zračenjem, treća hormonska terapija, a četvrta hirurško odstranjivanje prostate, čije su loše strane da može da dovede do nesposobnosti zadržavanja mokraće i impotencije.

Švajcarski stručnjaci zaključili su da na kratak rok (do pet godina) nema bitnih razlika u procentu preživljavanja među obolelima od raka prostate u zavisnosti od primenjene terapije. Posle deset godina, međutim, u osetno većem procentu preživljavaju oni pacijenti kojima je prostata odstranjena, u odnosu na one koji su lečeni na druge načine. Deset godina od dijagnoze preživi 83 odsto ovih pacijenata, prema 75 odsto onih koji su lečeni zračenjem, 72 odsto onih koji nisu imali nikakvu terapiju, 41 odsto pacijenata koji su prošli hormonsku terapiju i 71 odsto pacijenata koji su lečeni na neki drugi način.

Zaključak

Zaključak je da je kod lokalizovanog raka prostate, naročito ako su u pitanju mlađi ljudi i ako tkivo tumora nije jasno izdiferencirano, najpreporučljivije hirurško rešenje.

antikarcionm-primed13-forte

Primed 13 forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.