Borba protiv metastaza

KancerPosle strašnog saznanja da čovek ima rak, još strašnije saznanje je da je on već metastazirao, pogotovu na mozak. Pre pojave metastaza izgledi za izlečenje su bili neuporedivo veći.

Prvi korak u borbi protiv metastaza

Prvi korak u borbi protiv metastaza je otkriće mehanizma njihovog nastanka. Britanski naučnici su to i otkrili, tačnije na koji način se ćelije raka pričvršćuju na krvne sudove mozga, dovodeći do metastaziranja u ovom čovekovom vitalnom organu.

Ranije se smatralo da se metastatske ćelije raka pričvršćuju za ćelije (neurone) sive i bele mase mozga. Istraživači su potvrdili da u više od 95% slučajeva ćelije raka ne započinju rast u moždanom tkivu, već na zidovima krvnih sudova mozga.

Putevi metastaziranja

Proučavajući puteve metastaziranja, grupa naučnika je ustanovila da se ćelije raka pričvršćuju za krvne sudove mozga pomoću integrina, belančevina široko rasprostranjenih u prirodi. Integrini omogućavaju kontakt ćelija sa okolnim tkivima i razmenu međućelijskih signala. Naučnici smatraju da se uklanjanjem integrina sa površine ćelija raka sprečavaju metastaze tumora. Razvojem lekova, koji blokiraju integrine, može se postići napredak u borbi protiv metastaza.

Metastaze na mozgu i preživljavanje

Metastaze na mozgu, u bilo kojoj fazi bolesti se javljaju kod jedne petine obolelih od malignih tumora. Metastaze na mozgu su deset puta češće od primarnih tumora mozga. One značajno povećavaju smrtnost od malignih tumora. Prosečno preživljavanje bolesnika sa metastazama na mozgu nije duže od devet meseci, čak i sa intenzivnim lečenjem.

Potpuno prirodni preparat za podizanje imunološkog sistema organizma

antikarcionm-primed13-forte

Prirodni preparat PRIMED 13 Forte je efikasno sredstvo, čije je antitumorsko dejstvo višestruko potvrđeno. PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak malignih bolesti i kada se bolest javi on sprečava dalji rast malignog tumora i sprečava nastanak metastaza.