Mobilni telefon kao uzročnik raka

Mobilni telefon


Moguća povezanost pojave raka sa upotrebom mobilnog telefona je kontroverzna. Brojne studuje su pokazale da ne postoji čvrst dokaz koji bi opravdao tvrdnju da korišćenje mobilnog telefona uzrokuje nastanak raka.

Mobilni telefon kao uzročnik raka mozga

Najveća briga koju upotreba mobilnog telefona stvara je da možda izaziva nastanak raka mozga. Zabrinjava i činjenica da se broj obolelih od raka mozga malo povećao od početka ere mobilnih telefona. Bilo je više istraživanja koja su se bavila ovom problematikom. Jedno od njih je pokazalo da upotreba mobilnih telefona dovodi do nastanka raka pljuvačnih žlezda. Drugo istraživanje je pak pokazalo da korišćenje mobilnog telefona povećava rizik od nastanka glioma, posebnog oblika raka mozga. Sa druge strane bilo je i istraživanja koja nisu uspela da dokažu ikakvu povezanost ove dve stvari.

Analizom niza istraživanja od strane stručnjaka, oni su se složili da su dokazi koji su upućivali na štetne posledice korišćenja mobilnog telefona nedovoljni za donošenje pouzdanih rezultata. Takođe, mobilni telefoni su još uvek kratko u našoj upotrebi tako da će se njegovi štetni efekti, u vidu povećanog broja obolelih od raka, videti kroz više desetina godina.

Za svaki slučaj, ako ste zabrinuti zbog štetnog dejstva mobilnog telefona, smanjite njegovu upotrebu na minimum i držite ga dalje od sebe dok ga ne koristite.

antikarcionm-primed13-forte

Primed 13 forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.