Četiri vrste bola koje bi mogle značiti rak

Kancer žučne keseDa li imate često bol u leđima koji nikako da prestane? Bol u ruci? Simptome slične gripu? Neobjašnjivo nadimanje?

Svaki od ovih simptoma mogu biti znaci upozorenja. Oni nas i navode da odemo kod lekara, oni nam možda spašavaju život.

Bol u leđima može biti znak karcinoma pankreasa.

Ova bolest se naziva tihim ubicom jer je obično već napredovala u trenutku kada je otkrivena. Pankreas se nalazi duboko u stomaku, tačno iza želuca zbog čega se tumori teško otkrivaju. Kada kancerogena masa blokira kanal, enzimi se vraćaju i razaraju tkivo panreasa što izaziva bol u stomaku koji zrači niz leđa.

Mnogo ljudi se žali na bol u leđima. Ako vas muči bol u leđima koji ne prolazi na analgetike, imate žuticu i svetlu boju stolice obavezno se javite lekaru.

Takođe bol zbog raka pankreasa se može privremeno ublažiti savijanjem tela napred, što nije slučaj sa bolom mišićnog tipa koji i dalje ostaje pri tome jednako jak.

Bolovi u mišićima i simptomi gripa mogu značiti limfom.

Limfom je jedan od najsmrtonosnijih kancera, najčešće se javlja kod mladih žena. Limfom je rak limfnih žlezda koji se nalaze najviše u pazuhu ili ispod vrata, na preponama. Ovaj rak napada bele krvne ćelije koje su važan deo imunog sistema. Znaci limfoma mogu biti simptomi slični gripu, bolovi u kostima i mišićima, neobjašnjen gubitak težine, noćno znojenje i povišena temperatura. Ostali simptomi su izrasline na vratu, krvarenje iz nosa, krvarenje desni. Zabrinite se ako simptomi traju duže od dve nedelje.

Bol u ruci može značiti rak pluća.

Ovo je rak ubica broj jedan svih vremena. Svaki peti pacijent sa dijagnostikovanim rakom pluća nikada nije bio pušač. Uobičajeno, ovaj rak daje simptome bolnog disanja i kašlja, kao i bola koji se širi duž ruke.

Ovaj bol u ruci nije povezan sa disanjem i javlja se sa unutrašnje strane ruke i pogoršava se vremenom. Bol može postojati i u vratu i ramenima. Rak može takođe da napadne krvne sudove i da izazove bol. Za razliku od bola kod upale mišića, ovo je bol sličan onom kod artritisa i uklještenja nerva, konstantan je i ne menja se pri promeni položaja ruke.

Bol u trbuhu i nadimanje mogu značiti rak debelog creva.

Ako je otkriven rano ovo je jedan od najizlečivijih raka zbog čega je važno znati znake upozorenja. Dok su polipi otkriveni tokom kolonoskopije faktor rizika, nadutost može biti njegov simptom. Nadimanje i bol u stomaku nastaju kada tumor blokira kretanje izmeta i gasova kroz crevo. Ostali simptomi uključuju krv u stolici, promena konzistencije stolice i dr. Sa napunjenih 50 godina poželjno je raditi kolonoskopiju na svakih deset godina. Ako imate u porodici nekog obolelog od ove bolesti redovno obavljajte kolonoskopije 10 godina ranije nego što je njima postavljena dijagnoza.

Potpuno prirodan preparat PRIMED 13 Forte redovnom upotrebom pomaže u sprečavanju  ovih opasnih bolesti. U slučaju bolesti pomaže,kao dodatak ostaloj terapiji, da ojačate svoj imunitet i pobedite rak. Takođe, dobro se pokazao u otklanjanju neželjenih efekata radio i hemioterapije.

antikarcionm-primed13-forte