bol

Bol kod malignih bolesti

Pojava bola nije tipična za rane stadijume malignih bolesti, osim kod nekih tipova maligniteta, kao što je karcinom kostiju, kada se vrlo rano javlja bol. Generalno, bol kod malignih bolesti se javlja usled rasta tumora koji vrši pritisak na okolne organe i nerve, kao i usled metastaziranja tumora u druga tkiva i organe.

Bol u donjem delu leđa može ukazivati na karcinom jajnika ili kolona. Bol u ramenu može postojati kod karcinoma pluća koji se razvija u vrhovima pluća i zahvata i deo kičmeog stuba. Glavobolja koja je uporna i ne reaguje na analgetike (a da nije u pitanju migrena) nekada može biti uzrokovana tumorskom masom unutar lobanje.

Abdominalni bol je dosta nespecifičan, zato što se u abdominalnoj šupljini nalazi više organa, pa je teže razjasniti poreklo bola. Takođe, bol može biti uzrokovan i zapaljenskim promenama, tako da je neophodno sprovesti odgovarajuće dijagnostičke procedure, kako bi se utvrdio pravi uzrok bola, i postavila tačna dijagnoza.

Primed 13 forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.