Hematološke manifestacije kod karcinoma

kancerU sklopu paraneoplastičnog sindroma često se zapažaju hematološke promene koje mogu da obuhvate sve tri krvne loze, kao i mehanizme koagulacije.

Povećani broj eritrocita je izazvan ektopičnom sekrecijom eritropoetina. Javlja se kod hipernefroma, Wilms-ovog tumora kod dece, hepatoma, hemangioma, sarkoma i feohromocitoma.

Povećani broj granulocita se javlja kod tumora želudca, pankreasa, pluća, melanoma, limfoma i tumora mozga.

Povećani broj trombocita se javlja kod 30-40% bolesnika sa malignim bolestima.

Anemije koje bi mogle biti paraneoplastične prirode obično se javljaju kod limfoproliferativnih tumora, karcinoma želuca, debelog creva, dojke, pluća i jajnika.

Smanjeni broj trombocita se javlja kod limfoma, akutne limfoblastne leukemije, sarkoma, karcinoma pluća, dojke, rektuma, žučne kese i testisa.

Poremećaj koagulacije krvi u sklopu paraneoplastičnog sindroma se manifestuje hiperkoagulabilnošću, diseminovanom intravaskularnom koagulacijom i nebakterijskim trombotskim endokarditisom.

antikarcionm-primed13-forte

PRIMED 13 kordiceps je prirodni proizvod koji je vrlo efikasan u jačanju organizma, detoksikaciji i kao antioksidans u prevenciji i samoj terapiji kod benignih i malgnih promena. Ukoliko organizam slabi iz bilo kog razloga ili osoba ima osećaj nedovoljne energije ili se pak nakupljaju štetni metaboliti usled nekih zdravstvenih tegoba tu je PRIMED 13 kordiceps.