Tumori štitne žlezde

Štitna žlezda

1. BENIGNI TUMORI:

Adenomi: folikularni, papilarni, trabekularni i embrionalni. Folikularni vezuje jod i daje sliku toksičnog adenoma. Ostali ne prihvataju jod i na scintigrafiji tiroidee daju „hladna polja“.

2. MALIGNI TUMORI:

Predstavljaju oko 1% svih tumora organizma. Papilarni karcinom je najčešći, osrednje je malignog toka, metastazira, na scintigrafiji „hladno polje“. Klinički je nodus koji lagano ali neprekidno raste. Folikularni karcinom je sledeći po učestalosti, osrednje malignosti, kasnije metastazira, daje veći tumefakt u štitnoj žlezdi nego prethodni. Nediferentovani karcinom jako je maligan, bro raste, najčešće se javlja u starijih osoba. Daje metastaze u kostima. Medularni karcinom je osrednje maligan, često se javlja u sastavu MEN IIa.

Dijagnoza tumora štitne žlezde:

Postavlja se na osnovu kliničke slike i sa sigurnošću biopsijom.

Prirodno rešenje za normalizaciju hormonskog statusa štitne žlezde!

Terapija tumora:

Hirurška. Ukoliko hirurška terapija nije moguća, u anaplastičnom karcinomu se primenjuje kombinovana hemo i radioterapija.

Potpuno prirodni preparat za podizanje imunološkog sistema organizma

antikarcionm-primed13-forte

Prirodni preparat PRIMED 13 Forte je efikasno sredstvo, čije je antitumorsko dejstvo višestruko potvrđeno. PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak malignih bolesti i kada se bolest javi on sprečava dalji rast malignog tumora i sprečava nastanak metastaza.