Nezdrava ishrana i rak dojke

KancerMlade žene koje u svojoj adolescentskoj dobi konzumiraju hranu sa visokim sadržajem masti, u današnje vreme lako dostupnu ali i nezdravu hranu (fast food) kasnije u životu imaju povećan rizik od nastanka raka dojke.

Ove rezultate su dobili naučnici koji su poslednjih 9 godina sprovodili istraživanje, dokazujući da gojaznost i loše navike u ishrani mogu u velikom broju pospešiti mutaciju ćelija tkiva dojke.

Adolescencija najkritičniji period

Lekari upozoravaju da je najkritičniji period upravo period adolescencije, period kada se tkivo dojke razvija i formira. Ako je organizam mlade žene izložen velikim količinama nezdrave hrane, ćelije tkiva dojke apsorbuju i pod uticajem su štetnih produkata metabolizma koji mogu dovesti do zapaljenskih procesa tkiva koje kasnije u životu povećavaju verovatnoću od nastanka malignih promena.

Progesteron aktivira gene

Istraživanje je samo potvrdilo čijenicu da je progesteron zapravo glavni činilac u mutaciji ćelija tkiva dojke. Progesteron aktivira gene koji su okidač za promenu žlezdanog tkiva dojke jer je ovo i jedini sigurno otkriveni mehanizam nastanka maligniteta tkiva dojke. Upravo gojaznost i ishrana puna masti stvaraju potpuno isti mehanizam jer masne ćelije u celom telu luče hormone, a oni pak stimulišu promenu ćelije u malignu ćeliju.

Lekarski tim u saradnji sa mikrobiolozima a uz pomoć novčanih sredstava pojedinaca i organizacija ali i same države, nastavlja sa istraživanjima ali u isto vreme pokušava da pronađe i način da se ove promene ćelija zaustave kako bi prevenirali nastanak maligniteta.

Potpuno prirodni preparat koji snažno podiže i aktivira Vaš imuni sistem

antikarcionm-primed13-forte

Prirodni preparat PRIMED 13 Forte je efikasno sredstvo, čije je antitumorsko dejstvo višestruko potvrđeno. PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak malignih bolesti i kada se bolest javi on sprečava dalji rast malignog tumora i sprečava nastanak metastaza.