Činjenice o karcinomu pluća

Kancer pluća, pušenjeMit: Višegodišnje pušenje nanosi štetu plućima koja je nepopravljiva.

Činjenica: Nikada nije kasno ostaviti pušenje. Odvikavanje ima gotovo neposredne koristi, dovodi do poboljšavanja plućne funkcije i cirkulacije. Rizik od raka pluća počinje da opada tokom vremena. Nakov deset godina od odvikavanja, bivši pušači smanje rizik od raka na polovinu.

Mit: Light varijante cigareta su manje opasne od običnih.

Činjenica: Cigarete sa manje katrana su isto toliko opasne kao i obične cigarete. Pazite se cigareta sa mentolom jer se teže ostavljaju. Njihov osećaj hlađenja nagoni pušače da dublje udišu dim.

Mit: Antioksidansi nas štite od raka pluća.

Činjenica: Na osnovu istraživanja, ishrana bogata antioksidansima može pomoći u zaštiti od raka. Ali kada su istraživači testirali antioksidanse našli su povećan rizik od raka kod pušača koji su uzimali beta-karoten, antioksidans. Posavetujte se sa lekarom oko uzimanja suplemenata.

Mit: Pušenje lule ne izaziva kancer pluća.

Činjenica: Pušenje lule ne izaziva samo rak pluća već i rak usne duplje, grla i jednjaka. Cigarete su toksičnije od samog duvana i povećavaju rizik od srčanih bolesti i bolesti pluća.

Mit: Talk u prahu izaziva rak pluća.

Činjenica: Nije potvrđena veza između udisanja talka u prahu i karcinoma pluća. Međutim, profesionalna izloženost azbestu, vinil hloridu i drugim hemikalijama, zaista izaziva rak pluća.

Mit: Ako već imate dijagnozu raka pluća, ostavljanje cigareta je besmisleno.

Činjenica: Nastavak pušenja umanjuje efikasnost lečenja i pogoršava neželjene efekte terapije. Pušači se i teže oporavljaju nakon operacije i imaju rizik od pojave neke druge vrste raka.

Mit: Fizička aktivnost nema uticaja na smanjenje rizika od raka pluća.

Činjenica: Redovna fizička aktivnost može da smanji rizik od raka pluća za 20%. Pored toga, vežbanje poboljšava funkcije pluća i smanjuje opasnost od drugih bolesti, uključujući bolesti srca i moždani udar.

Mit: Zagađenje vazduha je vodeći uzrok raka pluća.

Činjenica: Aerozagađenje je odgovorno za oko 5% slučajeva ove bolesti. Duvanski dim je i dalje ubedljivo ubica broj jedan.

Potpuno prirodni preparat za podizanje imunološkog sistema organizma

antikarcionm-primed13-forte

Prirodni preparat PRIMED 13 Forte je efikasno sredstvo, čije je antitumorsko dejstvo višestruko potvrđeno. PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak malignih bolesti i kada se bolest javi on sprečava dalji rast malignog tumora i sprečava nastanak metastaza.