Jod u prevenciji karcinoma!

hrana-bogata-jodomNedostatak joda je problem koji postoji kod skoro 30-40% svetske populacije. Jedan od primarnih uzroka je nedostatak unosa joda hranom.
Jod je inače, jedan od ključnih hranljivih minerala neophodnih organizmu u prevenciji bolesti, čak i onih najtežih. Morski plodovi, školjke morske alge i drugi morski organizmi koji apsorbuju velike količine joda u morima, kao i morska so su značajni izvori joda u ishrani. Od drugih namirnica bogatih jodom tu su i soja, spanać, beli luk, susam…
Bez obzira na genetiku, dijagnozu i prognozu, pobornici alternativnog lečenja tumora smatraju da jod može mnogo pomoći u ovoj vrsti lečenja.
Svakoj ćeliji, organu i sistemu organa u ljudskom organizmu je neophodan jod. Ovo se posebno odnosi na tkivo dojke i štitaste žlezde. Štitasta žlezda i dojka imaju sličnu koncentraciju joda i iste transportne proteine za jod. Nedostatak joda čini tkivo dojke osetljivijim i podložnijim mnogim bolestima, a na prvom mestu malignim. Dokazano je da jod smanjuje napetost dojki, čvorove, ciste, otoke i makrociste.

Efikasnost joda u prevenciji i lečenju karcinoma dojke

Neki naučnici smatraju da je jod vrlo efikasan u prevenciji i lečenju karcinoma dojke. Oni čak tvrde da se upotrebom joda kod osoba koje imaju genetsku sklonost pojavi raka dojke mogu” isključiti loši geni i podstaknuti programirana ćelijska smrt malignih ćelija”. Postoji i niz laboratoriskih studija koje otkrivaju delotvornost i sigurnost joda u borbi protiv malignih ćelija.
U Japanu je zabeležena najmanja stopa oboljevanja od karcinoma štitaste žlezde, prostate i dojke, jer je poznato da Japanci jedu velike količine algi i morskih plodova koji su bogati jodom. Ono što ih izdvaja je to da oni koriste prirodne izvore joda, a ne dodatke ishrani.

Dovoljna dnevna doza joda

Preporučena dnevna doza joda iznosi 150 μg (mikrograma), a zagovornici lečenja jodom ističu da je potrebno čak 12,5 mg (miligrama) joda. To je 100 puta više od preporučene dnevne doze. U izrazitim slučajevima američka Agencija za hranu i lekove preporučuje čak uzimanje 16,5 mg joda dnevno kako bi se sprečio karcinom štitaste žlezde. Jod u ovoj količini može zaštititi ne samo štitastu žlezdu, već i druge organe.
Kod osoba koje imaju nedostatak joda, najveća količina ovog minerala je otkrivena u masnom i mišićnom tkivu. Održavanje optimalnog nivoa joda je neophodno za zdravlje štitaste žlezde i tkiva dojki. Stručnjaci su ubeđeni da pravilan nivo joda može sniziti učestalost javljanja karcinoma dojke i štitaste žlezde. Uz prirodan preparat Primed 7 tiromed obezbedite svom organizmu dovoljnu količinu joda, koji može preventivno delovati kod pojave nekih malignih stanja. Jod u ovom preparatu je potpuno prirodnog porekla, iz biljnih izvora i u kombinaciji sa medom se lako apsorbuje i iskorišćava u organizmu.

antikarcionm-primed13-fortePrimed 13 forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.