Suporativna terapija tumora

tumorSlikaSvaki pacijent oboleo od raka morao bi, pored agresivne terapije kojom se leči teška bolest, da dobija i lekove kojima se ublažavaju štetne posledice terapije protiv raka. U Srbiji je davanje ove suportivne terapije ograničeno na mali broj ustanova, iako svake godine oboli novih 35 000 ljudi.

Neželjene posledice lečenja raka

Neželjene posledice lečenja raka citostaticima i zračnom terapijom su brojne, od mučnine, povraćanja, iscrpljenosti, otvaranja ranica u ustima koje pacijenta onemogućavaju da normalno uzima hranu. A postoje lekovi da se to spreči.

Neželjena dejstva

Neželjeno dejstvo koga se pacijenti plaše su oštećenja krvne slike, na prvom mestu belih krvnih zrnaca koja kada se oštete, kada se smanje pod dejstvom terapije mogu da ugroze pacijenta i da predstavljaju jednu vecu opasnost od infekcije. Tu takođe imamo lekove kojima možemo da sprečimo pad, duboki pad belih krvnih zrnaca i moguću infekciju.
Čak i najnovije generacije lekova za borbu protiv raka imaju brojna neželjena dejstva, kao što su oštećenja kože, noktiju, jake dijareje. Zato je potrebno da svaki bolesnik prima i lekove koji će ublažiti neželjena dejstva i omogućiti mu da bezbolnije i sa što manje posledica izdrži proces lečenja.

Jedna od mogućnosti kao deo suporativne terapije jeste PRIMED 13 Forte!

PRIMED 13 Forte je prirodni proizvod koji je vrlo efikasan u jačanju orgenizma, detoksikaciji i kao antioksidans u prevenciji i samoj terapiji kod benignih i malgnih promena. Ukoliko organizam slabi iz bilo kog razloga ili osoba ima osećaj nedovoljne energije ili se pak nakupljaju štetni metaboliti usled nekih zdravstvenih tegoba tu je PRIMED 13 Forte. Takođe ukoliko postoji predispozicija za nastanak benignih i malignih oboljenja vezana za uslove života, genetske itd. PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak ovih oboljenja a ukoliko se oboljenje već javi kod benignih procesa deluje tako što ne dozvoljava prelazak u maligna a kod malignih suprimira dalji rast ovih ćelija i sprečava nastanak metastaza a kao dodatak osnovnoj terapiji u vidu hirurgije,zračenja ili hemioterapije sprečava nastanak nus pojava i olakšava terapiju a ujedno daje i svoj pečat terapiji. U ovom preparatu se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, nezamenljive aminokiseline, nezasićene masne kiseline itd. Tu su prisutni jednako vitamini i minerali neophodni za čovekovo zdravlje.