Rak usne šupljine

Rak usne šupljine


Rak usne šupljine je najopasnija bolest usne šupljine.

Osim svog nekontroliranog rasta i karakterističnog kliničkog izgleda, rak usne šupljine ne stvara nikakve neugodne  niti bolne simptome pa se obolela osoba kasno javlja stomatologu. Radi postavljanja dijagnoze potrebno je pacijenta uputiti na biopsiju.

Rak usne šupljine najčešće se pojavljuje na sluznici dna usne šupljine, ispod ili na rubovima jezika kao plića ili dublja rana koja raste, poprima različitu boju od ostatka sluznice i širi se u okolno područje.

Promena koja može prethoditi raku je eritroplakija. Ubraja se u  prekancerozne lezije, s velikom učestalosti prelaza u karcinom. Osim sluznice usta može se pojaviti i na genitalnoj sluznici. Karakteriše je baršunasto crveno promenjena sluznica koja se  ne  može sastrugati, a može se pojaviti na sluznici obraza, dna usne šupljine, jezika ili nepca.

antikarcionm-primed13-forte

Prirodni preparat Primed 13 forte za jačanje imuniteta, na bazi lekovite gljive kordiceps koja snažno podiže imuni sistem, imobiliše odbrambene snage organizma i tako preventivno deluje na pojavu mnogih opakih bolesti. Primed 13 Forte ima izraženo antioksidativno delovanje i time štiti ćelije organizma od raznih oštećenja. Antikancerogeno dejstvo kordicepsa čini ovaj preparat pogodnim u prevenciji mnogih malignih bolesti, kao i u toku lečenja radioterapijom i hemoterapijom radi jačanja organizma i smanjivanja neželjenih dejstva ovih oblika lečenja.