Smanjite rizik za kancer želuca

Tumor želuca


Da bi pronašli lek protiv raka moramo znati šta ga izaziva. Bilo bi mnogo lakše kad bi njegov uzrok bilo nešto jednostavno poput hemijske materije kojoj smo izloženi u okruženju, nedostatka vitamina, bakterijske infekcije, pušenja, stila života, gena koji smo nasledili od naših roditelja. Realnost je da je većina vrsta raka verovatno izazvana kombinacijom svega navedenog.

Rak želuca je drugi vodeći uzrok smrti od raka širom sveta i pravi primer raka sa mnogo uzroka. Neki od njih su sledeći.

  • Infekcija bakterijom Helicobacter pylori je glavni faktor rizika za razvoj raka želuca. Zanimljiva stvar u vezi ove infekcije je da iako je više od polovine svetske populacije zaraženo ovom bakterijom samo mali procent će razviti simptome vezane za želudac, bol u želucu i rak.
  • Konzumiranje nitrata i nitrita iz dimnjenih i konzervisanih mesnih prerađevina dovodi do formiranja jedinjenja zvanih nitrozamini. Ispitivanja na životinjama pokazuju da konzumiranje velikih količina ovih supstanci tokom vremena dovodi do raka želuca. U tom smislu treba povećati unos voća i povrća koji sadrže fitonutritijente koji smanjuju rizik od raka želuca.
  • Konzumiranje alkohola i pušenje su takođe značajni faktori rizika čak i za rak želuca.

Većina slučajeva raka želuca je sporadična što znači da se ne javljaju kao posledica nasleđenih gena. Međutim, u malom procentu rak želuca je povezan sa genetskim poremećajem na hromozomu broj 16. Ako neko ima tu nesreću da nasledi dotični gen njegov rizik od dobijanja raka želuca je 70%. Za ljude sa pozitivnom porodičnom istorijom javljanja raka želuca i kod koga je prisutan gen krivac preventivno uklanjanje želuca je drastična ali razumna opcija.

Jačanje imunološkog sistema kao preventiva

antikarcionm-primed13-forte

Primed 13 forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.

Šta treba uraditi da bi smanjili rizik od kancera želuca?

Ako u vašoj porodici postoji više slučajeva raka želuca, razmislite o genetskom testiranju.

Neka vam se ishrana zasniva na voću i povrću sa dosta zaštitnih pigmenata. Izbegavajte ili potpuno izbacite konzumiranje dimnjenih i konzervisanih mesnih prerađevina.

Pušenje i alkohol izbacite u potpunosti.

Ako imate simptome tipa bola u stomaku, krv u stolici, anemiju, mučninu, povraćanje, neobjašljiv gubitak težine, javite se gastroenterologu. On će pomoću aparata koji se naziva endoskop sagledati unutrašnjost vašeg želuca što je najbolja metoda dijagnoze bolesti.