I nadimanje može da ukazuje na karcinom

bol


Iz godine u godinu starosna granica osoba koje obolevaju od karcinoma debelog creva konstantno pada, za šta lekari još uvek nemaju pouzdano objašnjenje.

Industrija je jako napredovala i nivo zagađenja se drastično povećao, proizvodnja hrane ne može da se zamisli bez pesticida, herbicida i konzervansa. Živimo pod stresom koji nam konstantno uništava imunitet, u okuženju kancerogenih jedinjenja koja se akumuliraju u našem organizmu.

Ozloglašena ishrana bogata mesom ne nosi i obavezan povećan rizik od raka debelog creva ukoliko je meso uzgajano na zdrav način. Ono čak može i biti zdravije od namirnica biljnog porekla koje su gajene uz pomoć hemijskih dodataka.

Na pregled posle 50. Osobama starijim od 50 godina se preporučuje da jednom godišnje rade test na okultno, skriveno krvarenje u digestivnom traktu.

Test se preporučuje i osobama koje često pate od nadimanja, grčeva, opstipacije i dijareje, nepotvrđenog sindroma iritabilnog kolona i onima koji uočavaju tragove krvi u stolici. Čak iako je test negativan, a tegobe ne prolaze, pacijentu se preporučuje kolonoskopski pregled debelog creva, kojim se otkrivaju sve promene na sluzokoži, od polipa do karcinoma.

Svaka četvrta odrasla osoba pati od hemoroida

No, svaka četvrta odrasla osoba pati od hemoroida i krv u stolici za njih nije ništa neuobičajeno, pa se kod njih i ne javlja sumnja na ozbiljna oboljenja.

Testovi na okultno krvarenje pouzdano detektuju krv u stolici, ali ne i njeno poreklo. Nova generacija testova prepoznaje isključivo ljudsku krv, tj hemoglobin, pa nema lažno pozitivnih nalaza. Zbog toga, svaka pojava krvi u stolici, pa čak i kada smo gotovo sigurni da su u pitanju hemoroidi, zahteva lekarsku potvrdu.

Osim krvi u stolici koja potiče od hemoroida, postoje i druge tegobe sa kojima se većina ljudi sreće sa vremena na vreme. To znači da i tečne stolice, nadimanje, bolni grčevi koji se inače javljaju kod sindroma iritabilnog kolona mogu da zamaskiraju simptome karcinoma debelog creva.

Pošto se svi simptomi iritabilnog kolona mogu javiti i kod karcinoma, pacijentima se obavezno preporučuje da urade kolonoskopiju.

Preporučujemo upotrebu Primed 13 preparata

antikarcionm-primed13-fortePrimed 13 Forte je prirodni preparat na bazi meda i medicinske gljive kordiceps.

Antikancerogeno dejstvo kordicepsa čini ovaj preparat pogodnim za upotrebu u prevenciji benignih i malignih promena.

Može se koristiti i tokom tretmana ovih oboljenja radi jačanja organizma i zaštite zdravih ćelija i tkiva od toksičnog dejstva zračenja i hemoterapije.