Lečenje raka debelog creva

Rak debelog creva

Pacijentima su na raspolaganju različiti oblici lečenja raka debelog creva. Neki terapijski postupci su standardni (trenutno se koriste), a nove ideje i pristupi testiraju se kliničkim istraživanjima.

Pre početka standardnog lečenja bolesnici s lekarom mogu razgovarati o mogućnostima terapije i eventualnim istraživanjima.

Kliničko istraživanje lekova je studija kojoj je cilj poboljšati trenutne mogućnosti lečenja ili dobiti više informacija o novim terapijama. Kad klinička istraživanja pokažu kako je nova terapija bolja od standardne, novo lečenje postaje deo standardne terapije.

Tri oblika standardne terapije su:

hirurški zahvat, hemoterapija i zračenje.

  • Hirurški zahvat je najčešći oblik lečenja za sve stadijume karcinoma.

Mogućnosti su sledeće: – lokalna ekscizija – ako se karcinom otkrije u ranom stadiju lekar ga može odstraniti bez otvaranje trbušnog zida. Umesto toga se karcinom može odstraniti kroz unutrašnjost creva.

Ako se karcinom nađe u polipu, operacija odstranjenja se naziva polipektomija. – resekcija – ukoliko je karcinom veći, lekar izvodi kolektomiju (odstranjivanje karcinoma i određenog dela okolnog zdravog tkiva).

Lekar nakon toga može izvesti anastomozu (zašivanje zdravih delova debelog creva). Hirurg obično odstranjuje limfne čvorove oko debelog creva koje patolog kasnije pregleda pod mikroskopom kako bi se proverilo eventualno postojanje metastaza.

Resekcija i kolostomija – ako lekar ne može zašiti dva kraja creva nakon odstranjenja tumora, napravi se otvor (stoma) na površini tela za odstranjenje crevnog sadržaja.

  • Hemoterapija se može uzeti oralno, venskim putem ili injekcijom u mišić.
  • Radijaciona terapija je uporaba zračenja za ubijanje tumorskih ćelija i smanjenje tumorske mase
  • Biološka terapija je lečenje kojim se stimulira imunološki sastav u borbi protiv karcinoma.
  • PRIMED 13 Forte je prirodni proizvod koji je vrlo efikasan u jačanju orgenizma, detoksikaciji i kao antioksidans u prevenciji i samoj terapiji kod benignih i malgnih promena.

Ukoliko organizam slabi iz bilo kog razloga ili osoba ima osećaj nedovoljne energije ili se pak nakupljaju štetni metaboliti usled nekih zdravstvenih tegoba tu je PRIMED 13 ForteTakođe ukoliko postoji predispozicija za nastanak benignih i malignih oboljenja vezana za uslove života, genetske itd.

antikarcionm-primed13-forte

PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak ovih oboljenja a ukoliko se oboljenje već javi kod benignih procesa deluje tako što ne dozvoljava prelazak u maligna, a kod malignih suprimira dalji rast ovih ćelija i sprečava nastanak metastaza, a kao dodatak osnovnoj terapiji u vidu hirurgije, zračenja ili hemioterapije sprečava nastanak nus pojava i olakšava terapiju a ujedno daje i svoj pečat terapiji.

U ovom preparatu se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, nezamenljive aminokiseline, nezasićene masne kiseline itd. Tu su prisutni jednako vitamini i minerali neophodni za čovekovo zdravlje.