Bezbolna hematurija- alarmantni simptom!

analiza-urina


Pojava krvi u mokraći bez ikakvih bolova, pa makar se javila i pri samo jednom mokrenju, često je znak prisustva malignog tumora na bubregu ili mokraćnim putevima i bešici. Već prva bezbolna hematurija je znak alarma i neophodno je što pre obaviti detaljno ispitivanje urinarnog trakta da bi se isključilo ili potvrdilo prisustvo tumora na urinarnom traktu i odmah započelo odgovarajuće lečenje. Dakle, najvažniji znak ovih tumora je pojava krvi u mokraći (hematurija) bez propratnih bolova. Samo jedno bezbolno mokrenje krvi je obavezan razlog za javljanje urologu!
Tumori mokračne bešike spadaju medju najčešće tumore kod čoveka i javljaju se češće u starijoj životnoj dobi. Tumor u mokraćnoj bešici se u večini slučajeva može uspešno ukloniti operacijom kroz mokraćni kanal, a zatim se pacijent redovno kontroliše u odredjenim vremenskim intervalima zbog visokog rizika da se tumor pojavi ponovo.
Treba naglasiti da od toga kako je uradjena prva operacija tumora, tj. od iskustva urologa koji je izvodi, u velikoj meri zavisi dalji tok bolesti i sudbina pacijenta. Tumori na bubregu ili mokraćnim putevima izmedju bubrega i bešike zahtevaju otvorenu operaciju i nešto duže zadržavanje u bolnici.
antikarcionm-primed13-fortePrimed 13 Forte je potpuno prirodni preparat koji u svom sastavu, kao aktivnu komponentu sadrži medicinsku gljivu kordiceps. Antikancerogeno dejstvo kordicepsa čini ovaj preparat pogodnim za upotrebu u prevenciji benignih i malignih promena na mokraćnoj bešici i urinarnom traktu. Može se koristiti i tokom tretmana ovih oboljenja radi jačanja organizma i zaštite zdravih ćelija i tkiva od toksičnog dejstva zračenja i hemoterapije.