Lečenje metastaza

KancerMetastaziranje označava prenošenje malignih ćelija sa primarnog mesta neoplazme na neko drugo, često udaljeno mesto (u drugi organ). Metastaze liče na primarni tumor od koga su nastale, mada su ponekad toliko anaplastične da zamagljuju njihovo ćelijsko poreklo.

Diseminacija tumora se odvija na više načina: limfnim i krvnim sudovima, seroznim šupljinama, likvorom, kanalima (putem bronhija i uretera), perineuralno a retko i sa presađivanjem, tj. transplantacijom.

Metastaziranje

Metastaze su sekundarno nastale promene, forme koje nisu u dodiru s primarnim tumorom i nalaze se u udaljenim tkivima. Metastaziranje je jedan od najvažnijih karakteristika zloćudnosti, iako svi zloćudni tumori ne metastaziraju.

Danas smo daleko od toga da su svi pacijenti sa metastazama izgubljeni. Ako su solitarne, pojedinačne metastaze i preko 50 odsto pacijenata se izleči.

Najbolji rezultati u lečenju metastaza

Najbolju prognozu imaju one vrste malignih tumora koje se dugo lokalno šire, a najbolji rezultati u lečenju metastaza postižu se hirurškim metodama u kombinaciji sa hemioterapijom i radioterapijom.

Potpuno prirodni preparat za podizanje imunološkog sistema organizma

antikarcionm-primed13-forte

PRIMED 13 Forte je prirodni proizvod na bazi meda i gljive kordiceps koji je vrlo efikasan u jačanju organizma, detoksikaciji i kao jak antioksidans u prevenciji i samoj terapiji kod benignih i malgnih promena i nastajanja metastaza. Ukoliko organizam slabi iz bilo kog razloga ili osoba ima osećaj nedovoljne energije ili se pak nakupljaju štetni metaboliti usled nekih zdravstvenih tegoba tu je PRIMED 13 Forte.