Lečenje malignih bolesti toplotom

 

Lečenje malignih bolesti toplotom

Na jednoj od naših prestižnih klinika za bolesti digestivnog sistema, primenjuje se jedan neobični i nesvakidašnji način lečenja malignih bolesti. Reč je o primeni unutarstomačne ili intraperitonealne hemoterapije. Svakidašnji naziv za ovaj vid terapije se naziva “kuvanje organa”. Ova nesvakidašnja terapija svakodnevno spašava i višestruko produžava živote ljudi koji boluju od uznapredovalih oblika tumora stomaka. Kod uznapredovalih slučajeva karcinoma janika ovom metodom pacijent može biti potpuno izlečen.

Gde se koristi ovaj vid terapije

Ovaj vid terapije se koristi kod pacijenata kod kojih se zbog uznapredovalosti procesa odustalo od operativnog lečenja. Najčešće se primenjuje kod tumora želuca, jajnika, creva kao i kod postojanja brojnih sitnih metastaza rasutih po celoj trbušnoj duplji i organima.
Pre pristupanja ovoj terapiji se hirurškim putem otklanjaju sve vidljive promene na organima u abdomenu. Uklanjaju se i delovi materice, jajnika, creva koji su zahvaćeni procesom. Nakon takve operacije u trbušnoj duplji ostaju samo milimetarske veličine, nevidljive tumorske ćelije.
Da bi uništili ostatak malignih ćelija, stručnjaci u stomačnu supljinu pacijenata ubrizgavaju fiziološki rastvor zagrejan na 42 stepena celzijusovih, obogaćen visokim dozama citostatika. Na ovoj temperaturi maligne ćelije odumiru, dok ljudski organi zadržavaju svoju funkciju. Ovaj postupak traje do dva sata i na taj način se život pacijentima kojima su dani bili odbrojani produžava za najmanje pet godina. Pacijenti nakon ove terapije nemaju bolove, ni neželjene efekate koji se javljaju kod hemoterapija.
Ova metoda lečenja je zasnovana od strane američkog lekara Šuder Bejkera i pokazuje za sada dobre rezultate. Radi se o skupoj metodi, ali za naše pacijente, sa uputom, intervencija je besplatna.

Primed 13 forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.