Krv u mokraći, najraniji simptom karcinoma prostate!

Simptomi raka prostate obično dolaze do izražaja nakon što je tumor već dovoljno porastao da je počeo da pritiska mokraćnu cev (uretru). Kada do toga dođe, vreme je da se obratite lekaru. Prostata je žlezda, veličine mandarine, čiji produkti ulaze u sastav ejakulata sperme.

Najraniji znak koji može da ukaže na rak prostate jeste krv u mokraći. Krv koja je jasno uočljiva u mokraći može da bude ružičaste, crvene ili boje koka-kole i sličnih napitaka. Krvarenje ne mora da bude bolno, ali kada god da se pojavi potrebno je otići kod lekara. Sama pojava krvi u urinu ne mora automatski da znači i pojavu raka prostate. 

Pokazatelj može da bude i slab mlaz prilikom mokrenja, kao i to što vam je potrebno više vremena da urinirate nego obično.

Na rak prostate mogu da ukažu i problemi sa erekcijom. Budući da prostata ima centralnu ulogu u reproduktivnom sistemu muškarca, simptomi raka mogu da prouzrokuju i bolne ejakulacije.

Uzrok pojave raka prostate nije sasvim poznat. Rizik od njegove pojave se povećava sa godinama starosti muškarca. Bolest se razvija veoma sporo, pa ljudi mogu decenijama da žive bez simptoma i potrebe za tretmanom.

Kada se dijagnostifikuje, rak može biti odstranjen hirurškim putem, kao i lečen hormonskom i radioterapijom.

Primed 13 forte  je prirodni preprat na bazi meda, lekovitih medicinskih gljiva kordiceps, reiši, šitake, čiji je sastav dodatno obogaćen jezgrom koštice kajsije. Primed 13 forte se upotrebljava u slučajevima izuzetno oslabljenog imuniteta, kao prevencija i u toku tretmana malignih bilesti, kao pomoćno sredstvo u lečenju težih bolesti bubrega, jetre i drugih vitalnih organa. Aktivni sastojci preparata poboljšavaju opšte stanje organizma i ispoljavaju snažno imunomodulatorno, antioksidativno i protivupalno dejstvo. Direktno imunostimulativno, antioksidativno i antimikrobno dejstvo štite organizam od nastanka bolesti, a ukoliko je bolest prisutna, podstiču brži oporavak. U toku tretmana malignih bolesti, pružaju podršku imunološkom sistemu i štite zdrave ćelije od štetnog dejstva hemioterapije i terapije zračenjem.