Veza stresa i kancera

StresSvi osećaju da su pod stresom u nekom trenutku svog života. Mala količina stresa može biti korisna, upozorava nas i povećava naš učinak u mnogim sferama života.

Poznato je da dugi stresni periodi mogu izazvati mentalne probleme tipa anksioznosti i depresije, i može dovesti do zdravstvenih problema tipa visokog krvnog pritiska i čira na želucu.


Da li stres izaziva rak dojke

Mnogi veruju da stres može izazvati rak, posebno rak dojke. Dokazi za to koji postoje su slabi. Istina je da stresni događaji mogu promeniti nivo hormona u telu i uticati na imuni sistem. Međutim, nema čvrstih dokaza da ove promene dovode do raka.

Većina naučnih studija je pokazala da stres ne povećava rizik od raka.

Jedna studija je pak utvrdila da visok nivo stresa zapravo smanjuje rizik od raka dojke, spuštajući nivo estrogena. Pa čak i u slučaju da su stres i pojava raka povezani, efekti stresa će biti veoma mali u odnosu na druge faktore, način života, starost, porodičnu istoriju.

Teškoće sa kojima su se srele ovakve studije su bile neke od sledećih. Osećaj stresa je subjektivna kategorija i ponekad ga je teško definisati. Mnogi ljudi imaju različite stavove o tome šta je i koliko stresno. Studije koje su se pozabavile ovim pitanjima su zaključile da stres nije direktno povezan sa nastankom kancera.

Stres utiče indirektno na pojavu kancera

Način na koji stres povećava rizik od raka je indirektan. Stresne situacije vode čoveka ka nezdravim oblicima ponašanja kao što su pušenje, prejedanje, konzumiranje alkohola. Ova ponašanja itekako dovode do povećanja rizika od nastanka raka.


Potpuno prirodni preparat za podizanje imunološkog sistema organizma

antikarcionm-primed13-forte

Prirodni preparat PRIMED 13 Forte je efikasno sredstvo, čije je antitumorsko dejstvo višestruko potvrđeno. PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak malignih bolesti i kada se bolest javi on sprečava dalji rast malignog tumora i sprečava nastanak metastaza.

Snažno podiže i aktivira vaš imuni sistem