Tumor mozga: glavobolja i gubitak pamćenja!

Kako su simptomi tumora mozga često nejasni i mogu da podsećaju na niz drugih, čak i bezazlenih bolesti, jako je bitno znati ih prepoznati. Simptomi se mogu razlikovati od osobe do osobe, i razlika postoji i u njihovom intenzitetu.

  1. Epi napadi

Oko 60 odsto pacijenata s tumorom na mozgu, dok tumor raste, ima najmanje jedan napad, koji ometa normalnu električnu aktivnost u mozgu. Kao i tumori, epi napadi se mogu javljati u različitim oblicima i intenziteta, od grčenja celog tela do trzaja u jednom zglobu ili delu lica.

  1. Gubitak pamćenja

Tumori mozga mogu izazvati gubitak memorije, posebno kratkotrajne, kao i probleme s govorom. Može doći do gubitka ravnoteže i poteškoća s motoričkim sposobnostima poput pisanja.

  1. Slabost u mišićima

Ako osetite gubitak snage, slabost ili ukočenost u rukama, nogama ili licu koji traju nešto duže svakako se obratite lekaru.

  1. Glavobolja

Naravno ne znači svaka glavobolja i tumor na mozgu. Ali ako imate bolove u glavi koji se javljaju ili pogoršavaju tokom dužeg vremena, svakako posetite lekara, pogotovo ako se to dogodi kad ustanete ujutru. Glavobolje mogu biti teške i često su jače ako ste aktivniji.

Ovde je važno istaći i da navedeni simptomi uopšte ne moraju da imaju veze s tumorom nego s nekim drugim zdravstvenim stanjem.

PRIMED 13 FORTE JE PRIRODAN PREPARAT NA BAZI MEDA, MEDICINSKIH GLJIVA KORDICEPS, ŠITAKE I REIŠI SLOMLJENE SPORE, OBOGAĆEN JEZGROM KAJSIJINE KOŠTICE.

PRIMED 13 FORTE se preporučuje kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti.Aktivni sastojci preparata poboljšavaju opšte stanje organizma i ispoljavaju snažno imunomodulatorno, antioksidativno i protivupalno dejstvo. Direktno imunostimulativno, antioksidativno i antimikrobno dejstvo štite organizam od nastanka bolesti, a ukoliko je bolest prisutna, podstiču brži oporavak. U toku tretmana malignih bolesti, pružaju podršku imunološkom sistemu i štite zdrave ćelije od štetnog dejstva hemioterapije i terapije zračenjem.