Znakovi i simptomi bazalnog i skvamoznog karcinoma kože

 

Znakovi i simptomi bazalnog i skvamoznog karcinoma kože

Znakovi i simptomi bazalnog i skvamoznog karcinoma kože

 

Gde se najčešće pojavljuje karcinom

Bazocelularni karcinom se obično razvija na područjima izloženim suncu, posebno glavi i vratu, ili se mogu pojaviti bilo gde na telu. Često se javljaju kao pljosnate, čvrste, blede promene na koži ili kao mali, uzdignute, roze ili crvene, prozračne, sjajne neravnine koje mogu da krvare posle lakše povrede. Oni mogu imati više abnormalnih krvnih sudova,udubljenje u njihovom centru i plave, braon, crne delove. Veliki bazocelularnog karcinoma može imati kraste ili da vlaži.

Planocelularni karcinom može se pojaviti kao čvorić koji raste, često sa grubom ili krastavom površinom. Oni takođe mogu izgledati kao ravne crvenkaste mrlje na koži koje rastu sporo. Imaju tendenciju da se javljaju na  delovima tela izloženim suncu kao što su lice, vrat, uho, usne, i na rukama. Ređe nastaju na  koži genitalija. Oni se takođe mogu razviti na ožiljcima ili ranama na koži.

Obe vrste tumora  kože mogu formirati pljosnatu promenu na koži koja ispoljava samo neznatne razlike od normalne kože.

Ponekad se tumor na koži ispoljava kao ranica od brijanja koja neće da zaraste.

Važno je prepoznati nove ili izrasline na koži koje se menjaju, ranice koje ne zarastaju, ili bilo koje druge promene na koži i javiti se lekaru kako bi se utvrdila priroda promene.

Primed 13 forte je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.