Kancer pankreasa

Kancer pankreasa

Činjenice

Pankreas je žlezda koja je locirana iza želuca. Kancer pankreasa je vrlo čest među osobama zašlim u godine. Muškarci su nešto podložniji ovom obliku kancera nego žene. Pušenje i uživanje alkohola povećavaju izglede za dobijanje ove bolesti. Smatra se da i konzumiranje kafe predstavlja faktor rizika, kada je reč o kanceru pankreasa.

Preporučena ishrana.

Konzumirajte namirnice bogate likopenom (crveni grejpfrut, crvene paprike, paradajz) i vitaminom C (dinja, lubenica, papaja).

Likopen je karotenoid koji se nalazi u paradajzu, crvenim paprikama i crvenom grejpfrutu. Iz rezultata raznih studija poznato nam je da osobe obolele od kancera pankreasa imaju u krvi niži nivo likopena nego zdrave osobe.

Ostale studije pokazuju da osobe čija je ishrana bogata vitaminom C i voćem (koje sadrži vitamin C ilikopen) ređe obolevaju od kancera pankreasa nego osobe čija je ishrana siromašna ovim supstancama. Mada nema garancije da će vitamin C ili likopen sprečiti razvoj kancera pankreasa, njihovo uključivanje u vašu ishranu sigurno predstavlja mudar potez.

Preporučuje se i prirodni preparat Primed 13 forte.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>