Šta utiče na pojavu karcinoma pluća?

karcinom-pluca


Karcinom pluća je jedna od vodećih malignih bolesti po učestalosti, odgovoran za smrt velikog broja ljudi širom sveta. Za nastanak karcinoma pluća smatra se da značajnu ulogu imaju pušenje i izlaganje organizma određenim štetnim supstancama. Da li će u toku života nastati karcinom zavisi od gena koje smo nasledili od roditelja, ali i od uticaja faktora sredine.

Šta sve utiče na pojavu karcinoma pluća?

  • Karcinom pluća najčešće se javlja kod osoba starijih od 65 godina. Što je čovek stariji, to je duže tokom života bio izložen potekcijalnim kancerogenima, pa se i verovatnoća nastanka tumora povećava.
  • Kod hroničnih bolesti pluća kao što su tuberkuloza, HOBP i emfizem dugotrajno prisustvo zapaljenja može povećati rizik za nastanak prekanceroznih promena.
  • Zračenje grudnog koša u sklopu tretmana drugih karcinoma (non-Hodgkin limfom, karcinom dojke) posebno ako je udruženo sa pušenjem.
  • Pušenje je najznačajniji faktor rizika za nastanak karcinoma. Skoro 90% obolelih su dugogodišnji pušači.
  • Ishrana. Raznovrsna, redovna, zdrava ishrana ne znači da sigurno nećete dobiti karcinom, ali svakako može uticati na opšte stanje organizma, i smanjiti rizik za mnoge bolesti, uključujući i maligne.

Kada je terapija malignih bolesti u pitanju, pored standarnih metoda zvanične medicine, veliki broj pacijenata se odlučuje i na upotrebu dijetetskih suplemenata, kao dopunu osnovnoj terapiji. Od PRIMED preparata, preporučujemo upotrebu PRIMED 13 Forte preparata.

PRIMED 13 Forte je potpuno prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gliva Reishi, Shitaka i Kordiceps, uz dodatak jezgra koštice kajsije. Povoljno utiče na jačanje organizma i imunološkog odgovora. Može se koristiti kao pomoćno sredstvo u tretmanu malignih bolesti, za jačanje imunološkog odgovora i zaštitu organizma od štetnog dejstva hemio i zračne terapije.