Simptomi raka bubrega

Rak bubregaRak bubrega se najčešće razvija u osoba starijih od 40 godina, češće kod muškaraca nego kod žena.

Nastanak raka bubrega

Nastanku raka bubrega doprinose pušenje, bubrežni kamenci, hronična upala bubrega te izloženost određenim hemijskim supstancama. Zbog sve veće upotrebe ultrazvuka, sve se više otkriva kao slučajan nalaz prilikom pregleda abdomena. U tumora koji nisu prošireni na okolinu, hirurško odstranjenje pruža šansu za izlečenjem. Postoperativna primena imunoterapije te u novije vreme ciljanih bioloških lekova donela je pozitivne pomake u preživljavanju kod bolesnika kod kojih radikalna operacija zbog proširenosti bolesti nije moguća.

Rak bubrega u početku ne daje nikakve simptome pa se u tom stadiju otkriva slučajno, u okviru sistematskih pregleda ili tokom pregleda zbog nekih drugih tegoba.

Tri simptoma raka

Tri simptoma koja se pojavljuju istovremeno – bol u slabinama, krv u mokraći (hematurija) te masa koja se može napipati u slabinama, u medicini se opisuju kao tipičan znak raka bubrega. Međutim, takva se kombinacija simptoma pojavljuje tek u 10% bolesnika. Od opštih simptoma najčešće se javljaju gubitak telesne mase, umor, povišena telesna temperatura, iscrpljenost, anemija i slično. Rak bubrega se može ispoljiti i nizom simptoma koje je teško povezati s bubregom. To mogu biti laboratorijske promene poput eritrocitoze, hiperkalcemije, hipoglikemije ili produženo protrombinsko vreme. Ponekad se kao prvi znak raka bubrega može pojaviti hipertenzija.

Potpuno prirodni preparat za podizanje imunološkog sistema organizma

antikarcionm-primed13-forte

PRIMED 13 Forte je prirodni proizvod na bazi meda i gljive kordiceps koji je vrlo efikasan u jačanju organizma, detoksikaciji i kao jak antioksidans u prevenciji i samoj terapiji kod benignih i malgnih promena i nastajanja metastaza. Ukoliko organizam slabi iz bilo kog razloga ili osoba ima osećaj nedovoljne energije ili se pak nakupljaju štetni metaboliti usled nekih zdravstvenih tegoba tu je PRIMED 13 Forte.