Neobični simptomi karcinoma pluća

Kada se rak pluća otkrije dovoljno rano, on je izlečiv. Rak pluća koji je otkriven u ranom stadijumu je izlečiv kod 50 posto slučajeva, u poređenju s rakom koji je već metastazirao, gde je izlečivost tek oko 2 posto. Obratite pažnju na prve simptome raka pluća kako bi verovatnoća izlečenja bila što veća. Prvi simptomi mogu biti neobični i svakako ih retko ko može povezati sa ovom bolešću. Ukoliko imate neki od ovih simptoma, a inače im niste skloni, najbolje je ipak da proverite svoje zdravlje.

Depresija i česte promene raspoloženja

Naučnici su ustanovili da rak pluća može uzrokovati depresiju, anksioznost i česte promene raspoloženja. U velikom broju slučajeva osobe koje pate od raka pluća osećaju anksioznost, letargiju, manjak energije pa i napad panike. Povezanost između raka pluća i promena u raspoloženju naučnicima nažalost još uvek nije poznata.

Ako osetite nagle promene raspoloženja, a tome inače niste skloni, svakako se obratite lekaru kako biste na vreme otkrili rak pluća ukoliko od njega bolujete.

Nenormalan rast dojki kod muškaraca

Povećanje dojki može biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema. Može doći do povećanja samo jedne dojke. Ovo povećanje se može javiti samo na području oko bradavice.

Kako se tumor širi, tako počinju da se oslobađaju razni hormoni i ostale supstance koje, putujući krvotokom, mogu uzrokovati rast grudi. Čak je 1 od 5 pacijenata izjavio da je prvi simptom bio rast grudi.

Povećanje grudi je nešto što svakako trebate da kažete lekaru. Može biti povezano sa debljanjem, ali i znatno ozbiljnijim zdravstvenim problemima.

Bolni i zadebljani prsti

Zadebljanje vrhova prstiju i bol se mogu dogoditi iz više razloga, ali je najčešći rak pluća. Mnogi ljudi ove simptome zamenjuju sa simptomima artritisa.

Prsti mogu biti zadebljani i ispod noktiju, a možda ćete osećati natečenost, crvenilo ili toplinu. Takođe možete primetiti nespretnost i poteškoće u pokretima. Možda osećate kako ste izgubili fine motoričke sposobnosti u rukama.

Rak pluća uzrokuje otpuštanje raznih ćelija u krvotok, podstiče rast tkiva na vrhovima prstiju i ispod noktiju. Nedostatak kiseonika u krvi takođe može ograničiti cirkulaciju u prstima

Svaki neobičan simptom, kao što je zadebljanje, oticanje ili bol u prstima, koji otežava motoričke sposobnosti zahteva odlazak lekaru.

Primed 13 forte 

je prirodan preparat, na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom semena kajsije.

Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

PRIMED 13 Forte se preporučuje:

  • za jačanje imunološkog odgovora organizma
  • kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu teških bolesti.

Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastav preparata ima izraženo antioksidativno i zaštitno antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro koštice kajsije sadrži vitamin B17, i sa svoje strane doprinosi antikancerogenim osobinama preparata.