Tumor glave

Maligne bolesti i alergije

Mada nam alergije generalno zagorčavaju život i prilično se nerado prihvataju pa čak i ako su samo akutnog karaktera, izgleda da nisu baš toliko loše po naše zdravlje. Naši stari bi rekli da u svakom zlu ima ponešto dobro.

Alergije čine ljudski organizam preosetljivim i na ćelije raka

Imunološki sistem je kod obolelih od raznih vrsta alergija preosetljiv. Sa time su se složili i Danski imunolozi i lekari koji su se specijalizovali za alergijske reakcije. Alergije zapravo čine ljudski organizam preosetljivim ne samo na prašinu i polen već i na ćelije raka. Organizam sa takvim prenaglašenim imunim sistemom pre otkrije i uništi mutirane ćelije raka koje vidi kao strano telo. Uz tu činjenicu dokazano je, studijama u poslednjih 20 godina, da zaista osobe koje pate od polenske alergije ili astme manje oboljevaju od malignih oboljenja, iako se do sada ne zna tačan razlog.

Osobe sa kontaktnim dermatitisima imaju manju verovatnoću da obole od kancera dojke i kože

Danski naučnici su objavili zvanične podatke istraživanja koje su vržili od 1984. do 2008. godine i koje je obuhvatilo oko 17 000 odraslih osoba koje su imale neku od kontaktnih alergijskih reakcija. Nakon opsežnog i dugoročnog monitoringa došli su do zaključka da zaista osobe sa kontaktnim dermatitisima imaju manju verovatnoću da obole od kancera dojke i kože.

Još jedna alergijska reakcija koja je obuhvaćena istraživanjem je kontaktni dermatitis. To je prava alergijska reakcija ćelijskog tipa (tip IV) u kojoj senzibilisani limfociti nakon kontakta sa alergenom otpuštaju limfokine koji oštećuju ćelije organizma a na isti način i ćelije raka. Istraživanje je isto tako pokazalo usku povezanost između kontaktnog dermatitisa i raka mokraćne bešike, mada se ovaj malignitet javljao kod osoba koje su koristile veštačke boje za farbanje kose.

Ukratko, alergije koje se manifestuju kožnim promenama zapravo stimulišu proizvodnju T limfocita, a među njima i T killer limfocite koji uništavaju ćelije raka.


Potpuno prirodni preparat za podizanje imunološkog sistema organizma

antikarcionm-primed13-fortePrirodni preparat PRIMED 13 Forte je efikasno sredstvo, čije je antitumorsko dejstvo višestruko potvrđeno. PRIMED 13 Forte je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak malignih bolesti i kada se bolest javi on sprečava dalji rast malignog tumora i sprečava nastanak metastaza.