melanom

Gledajte mladeže i sprečite melanom!

Promene na mladežima nose rizik od nastanka melanoma- zloćudnog tumora kože. Povremeno ih prokontrolišite i reagujte na vreme ukoliko uočite neku promenu.
Mladeži su inače sasvim normalna pojava, s vremena na vreme mogu biti znak upozorenja. Rak kože u odnosu na ostale oblike malignih bolesti je mnogo lakše uočiti, a rano otkrivena bolest je u velikom broju slučajeva izlečiva.

Ko je izložen riziku od melanoma

Riziku od melanoma je izložen svako, ali neki više od ostalih.: ljudi svetle puti, skloni opekotinama od sunca, oni koji su dobili opekotine od sunca u detinjstvu, oni koji mnogo vremena provode na suncu zbog posla ili hobija, svi koji se sunčaju, a posebno u solarijumu, zatim svi oni koji imaju više od 50 mladeža na telu, koji u porodici imaju nekoga ko je imao rak kože, svi stariji od 50 godina… U faktore rizika spadaju i genetsko nasleđe i godine starosti, jer se vremenom akumuliraju štetni efekti zračenja i uticaji sredine, ali i rizično ponašanje, kao što je boravak u solarijumu.

Koža pamti!

Kako se od ukupne izloženosti sunčevim zračenjima 50 do 80% apsorbuje do 18 godine, veoma je važna zaštita od sunca dece i adolescenata. Iako nije precizno utvrđeno koje vreme izlaganja suncu nije štetno, veruje se da je 5-10 minuta dnevno dovoljno da se sintetiše dovoljna količina vitamina D3, a da svako duže izlaganje suncu povećava rizik od raka kože. Opasnost za tinejdžere posebno predstavlja upotreba solarijuma, koji emituje samo UVA zrake, a ne može dovesti do adekvatne sinteze vitamina D, čijom se upotrebom rizik od melanoma povećava za 75 %.

Zaštita na prvom mestu!

Izbegavajte direktno dejstvo sunca u periodu kada je ono najjače. Dok ste napolju, hodajte što više po hladu, a odeća je najbolja zaštita. Dugi rukavi i nogavice, šešir sa širokim obodom i naočare zaštitiće veći deo vašeg tela, a ostali zaštitite kremom.

Primed 13 Forte formula za jačanje imunološkog sistema


Primed 13 Forte
je  prirodan preparat na bazi meda, medicinskih gljiva Kordiceps, Reishi i Shitake, obogaćen jezgrom koštice kajsije. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive. Upotreba PRIMED 13 FORTE preparata se preporučuje za jačanje imunološkog odgovora organizma i kao pomoćno sredstvo u prevenciji i tretmanu malignih bolesti. Svaka od medicinskih gljiva koje ulaze u sastava preparata ima izreženo antikancerogeno dejstvo, i u ovom preparatu se ova njihova svojstva međusobno dopunjuju. Jezgro kajsijine koštice sadrži vitamin B17, čime doprinosu ukupnom antikancerogenom dejstvu preparata.