Bol u ramenu kao simptom karcinoma pluća

Bol u ramenuKao posledica prisustva i rasta karcinoma pluća, jedan od simptoma može biti i bol u ramenu.

Bol u ramenu povezan sa karcinomom pluća nastaje kao:

  • Projektovan bol nastaje zbog nadražaja nerava koji okružuju pluća. Pacijent ima osećaj da bol dolazi iz predela ramena, ali izvor bolnih nadražaja zapravo dolazi iz plućnog tkiva.
  • Bol u ramenu može biti povezan sa pojavom metastaza u kostima ramenog pojasa. U oko 30-40% obolelih, u nekom trenutku trajanja bolesti dolazi do pojave metastaza u kostima.
  • Pancoast tumor je oblik karcinoma pluća koji se razvija u vrhovima plućnog tkiva i širi u predelu ramena, vršeći pritisak na nerve ramenog pojasa. Bol u ovom slučaju uglavnom se širi duž ruke. Pošto se razvija u vrhovima pluća, ova vrsta tumora kasno daje simptome upornog kašlja, iskašljavanja krvi i otežanog disanja.

Kako se razlikuje bol u ramenu zbog prisustva karcinoma pluća od drugih uzroka bola?

Nažalost, bol kod karcinoma je veoma sličan bolu nastalom zbog nekog drugog procesa, kao što je na primer artritis. Neke osobine bola koje bi mogle da ukažu na bol kod maligniteta su:

  • Veći intenzitet bola u toku noći
  • Bol prisutan i u stanju mirovanja
  • Bol koja nije praćena otežanim pokretima zgloba u toku aktivnosti.

Na ishod tretmana karcinoma pluća utiče vrsta karcinoma kao i stepen napredovanja bolesti u trenutku postavljanja dijagnoze. Prisustvo metastaza značajno smanjuje izglede za uspešan tretman karcinoma.

Pored metoda zvanične medicine, u tretmanu karcinoma pluća veliki broj osoba odlučuje se i za korišćenje preparata alternativne medicine. Od prirodnih preparata, mi preporučujemo upotrebu PRIMED 13 Forte preparata i ulja koštice šljive.

 

PRIMED 13 Forte je prirodan preparat na bazi meda i medicinske gljive Kordiceps. Povoljno deluje na jačanje imunološkog odgovora i zaštitu organizma od štetnog dejstva hemoterapije i terapije zračenjem na zdrave ćelije. Ulje koštice šljive je bogato vitaminom B17, koji može uticati na efikasnije neutralisanje ćelija karcinoma. Zajedno, ova dva preparata čine dobar izbor kao pomoć u borbi sa teškim bolestima.